Loading...
DruštvoNovi Život

Ko smo mi to zapravo!?

Poslednjih 140 godina, odgovor na ovo pitanje je najstroža državna tajna. Ono čemu su nas učili u školi je prepuno rupa i nedoslednosti i u potpunom neskladu unutrašnjim osećajima koje nalazimo u nama. Nepoznavanje svojih korena, predaka i krivotvorenje istorije na koju je zarad mira sa velikim silama, Kralj Milan Obrenović pristao i obavezao se tajnim sporazumom iz 1881. godine, posejano je seme razdora, depresije i šizofrenije u naš narod. Da se odmah razumemo ne krivim ovime nikoga, a ponajmanje Milana Obrenovića, verujem da nije imao puno izbora.

Reformu školstva i usaglašavanje sa željama Vatikana i Bečko-Berlinske škole sproveo je tadašnji ministar prosvete Stojan Novaković. Svakoj sledećoj vladi velike sile i tajna društva, pružaju podršku dokle god pristaju da čuvaju tajnu naše istorije. Tajne službe i tajna društva, duboko su infiltrirana u naše društvo poslednjih 140 godina. Kako onda tako i danas, korumpirane vlade ne dozvoljavaju da istina o nama izađe na svetlost dana.

Međutim pukotine na tom bedemu tajne iz dana u dan sve su veće istina izlazi na površinu kroz radove istraživača istoričara iz celog sveta, koji se nisu zavetovali Vatikanu na večnu pokornost. Drevna civilizacija Lepenskog vira i Vinčanske kulture su pupak, polazna tačka razvoja evro-azijske civilizacije. A naš narod najdirektniji potomak pomenutih civilizacija posmatrano kako kroz DNK nasleđe tako i kroz druge brojne naučne discipline.

Ovaj tekst je nastavak tekstova “Neko i Nešto” i “Odakle da krenem“, a ujedno i razrada teme koja je u knjizi “Novi Život” morala da bude vrlo sažeta.

Pošto verujem da ćemo teško postići saglasnost oko toga da li smo potekli od amebe, doselili sa neke druge planete, ili smo potekli od Adama ili Adema … jer je sve to za sada jako teško dokazivo, rešio sam da krenemo od onoga što je do sada naučno dokazano i potvrđeno iz više relevantnih izvora, različitim naučnim disciplinama.

U tom smislu, veliku pažnju javnosti, prošle godine, izazvao je istraživač, Dr teologije, istoričar Goran Šačević koji dolazi iz Rijeke. Čovek koji nije mogao da se pomiri sa onim što škola i mediji plasiraju pa je odlučio da sam sve podrobno istraži. Ovde vam predstavljam jedan od mnoštva održanih intervjua, tribina i suočavanja kojih imate na internetu, a neka od njih i kod nas u GALERIJI / Video.  

 

Ovih dana sam odgledao i prvu sezonu serije Dragana Bjelogrlića i Stevana KopriviceSenke nad Balkanom” koja prikazuje burna dešavanja između dva svetska rata u prestonici na Balkanu. Sve preporuke!

Podeli
2 comments
  1. Kaliopi

    Ne znam dali je stvar trenutka, ali mi je ovo leglo neverovatno. Goran Šarčević je sjajan i evo sada sam pogledala stranu sa video klipovima, on je na drugoj strani, odgledaću ih.
    Prvo sam odgledala Šarčevića, pa sam se onda vratila na tekst Aleksandra Mitića i onda mi se sve uklopilo. Ja nekako više volim pisanu reč, jer mogu da držim svoj tempo, dodatno istražujem, …
    Sve u svemu mnogo vam hvala, a pogledaću i “Senke” kada već kažete da je tako dobra serija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *