Loading...
Novi Život

Odakle da krenem?

… Nastavak teksta “NEKO i NEŠTO”   

Za početak nađite tri lista papira i olovku, pa da krenemo:

 1. Na prvom listu napišite šta je to što volite, želite, čini vas radosnim i donosi zadovoljstvo. Šta je to čime se ponosite kod sebe.
 2. Na drugom napišite šta je to što ne možete da oprostite sebi ili nekom drugom, šta ne želite, ne volite, mrzite i prezirete, gadite se. Pri tome ako nešto od toga mrzite to onda podvucite, ako ga još i prezirete onda 2 puta, a ako se i gadite – 3 puta!
 3. Na treći papir napišite šta je to što volite a niste sebi nikada priuštili, našli vremena za nešto, razvili kod sebe,  …

Pišite o interesovanjima, stvarima, ljudima, navikama, odlikama i karakteristikama. Pišite redom onako kako vam stvari padaju na pamet.

Kako god da odradite ovaj spisak, on će vam  biti najvažniji vodič na putu uspeha, harmonije i blagostanja. On vas predstavlja u ovome trenutku, KO ste, šta volite i želite, ali i šta je to što vas u tome ometa. Na početku svakoga lista napišite dan, datum i vreme kada ste ga pisali. Ovo može da bude važno u kasnijoj analizi.

Na temeljima PROŠLOSTI gradimo našu SADAŠNJOST,  a u SADAŠNJOSTI kreiramo BUDUĆNOST.

 • Čovek bez prošlosti je NIKO, a bez budućnosti NIŠTA.
 • Da bi ste u životu postigli NEŠTO, najpre trebate postati NEKO!
 • A NEKO se postaje tako što najpre saznate KO ste vi.

Neraščišćene slike iz PROŠLOSTI (predrasude, strahovi i zablude) uvek će nas ometati da u SADAŠNJOSTI ostvarimo jasnu viziju BUDUĆNOSTI. A bez jasne vizije budućnosti, naši planovi će redovno da se izjalove.

Ako ste već pročitali knjigu Novi Život, ili se pak nezavisno nalazite na stazi duhovnog pročišćenja, onda ste verovatno i svesni važnosti povremene samoizolacije u cilju pronalaženja i ispravljanja “bagova” u našoj podsvesti, a koji se dobrim delom nalaze ubeleženi i u naš DNK-kod.

Potpuno je nevažno šta ćete tamo naći, bitno je da pronađete sebe onakvog kakav ste zaista! Za sve stvari i “bagove” postoji objašnjenje i razrešenje. Ako ne možete da ga pronađete sami, podelite ga sa nama u klubu, naći ćemo rešenje. Nemojte da čekate da vas depresija ili neka druga bolest na to prisili. Mada ni to nije problem, oni zbog toga i postoje. Prigrlite svoju bolest, depresiju i iskoristite da saznate KO ste! (Mnogo više o svemu ovome u knjizi „Novi Život“)

KO i ŠTA

Odgovor na pitanje KO ste vi, pomoći će vam da jasnije sagledate svoje MOGUĆNOSTI. Tek kada jasno sagledate KO ste, moći ćete da sagledate i ŠTA ste vi. Odgovor na pitanje ŠTA ste vi, pružiće vam jasan uvid u vaše stvarne ŽELJE, a ne one koje vam je neko nametnuo. Samo vaše stvarne želje odvešće vas na put svetle budućnosti, harmonije i blagostanja. …

Koliko god dobronamerne, porodične tajne i „bele“ laži bile, one utiru put, svim drugim, lažima, obmanama i samoobmanama, a one će uništiti budućnost svake porodice i svakog pojedinca u njoj. …

Ovo su neka od mnogih pitanja, na koja trebate da nađete odgovor. U knjizi „Novi Život“ sam se trudio da vam ukažem gde da tražite, a ne šta da nađete, jer svako od nas je jedinstven, ja ne mogu biti vi, niti vi treba da budete ja, ali zato možemo poštovati i razumeti jedni druge. A da bi smo to mogli, moramo najpre razumeti sebe.

ADP Klub
Janko Dimitrijević

Podeli
2 comments
 1. Kaliopi

  Spisak sam napravila, dobar je 🙂
  Knjigu evo čitam po drugi put, dok sam čitala sve je bilo na svom mestu, a onda mi se kasnije sve zbrkalo. U pravu ste bili za Goranov klip, to jeste nešto što mi je nedostajalo, sada su mi stvari nekako jasnije, mada bes i dalje ume da izleti iz mene nekontrolisano.

 2. Pantelija

  Dobro veče, ima li ko budan. Ja sam danas dobio knjigu i evo me na 54. strani. Ovde ću da napravim pauzu.
  Inače spisak sam napravio. Mada na prvom listu još radim, drugi i treći sam ispisao u dahu, posebno drugi.
  Moram nešto da pojedem, knjiga me prilično iscrpila, ali ako dobra je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *