Loading...
Porodica i deca

Razvod, za i protiv!

Izvod iz prepiske sa mojim drugom

01.05.2019. sreda, 11:47

Druže moj, drago mi je da nemaš iskustvo razvoda i da sam promašio temu! Ali pošto ja nisam mogao da predosetim svoj razvod, jer tako nešto ni u mom mozgu nije postojalo, a ipak se desilo,  posvetio sam svoj život kako popravljanju i rešavanju posledica razvoda, tako i još važnije prevenciji, pronalaženju uzroka koji dovode do razilaženja partnera. Zato bih da te upoznam sa nekim saznanjima do kojih sam došao nakon 15 godina vrlo intenzivnog proučavanja.

Dobar razvod, kada u braku postoje zajednička deca, ne postoji, tačka!!!  ( Ako u braku nema dece onda je taj papir samo ugovor o poslovno tehničkoj saradnji koji ovom prilikom ne bih razmatrao, jer to nije tvoj slučaj. ) Bračna zajednica postaje brak „overen pred Bogom“ onog trenutka kada vam se rodi dete i traje do god su vam deca živa – Amin, tačka.

Ne kažem da milioni parova nisu pokušali da ovaj zakon opovrgnu, ali niko nije prošao sjajno, ma koliko se samozavaravali. Potisnuti bol, se redovno pretvara u bolesti koje su vrlo često neizlečive, no ne želim sada o tome.

Čak i kada su roditelji, po pitanju razvoda, „saglasni“ oko svega, (da su stvarno saglasni ne bi se razvodili) on se ne završi dobro ni po koga. I ne zna se ko tu teže prođe, onaj kod kojeg deca ostanu ili onaj koji “dobije slobodu” (kako god da oni na to gledaju). Onaj koji ostane sa decom uvek trpi napade i kritike dece, tako da ma koliko da je stabilan, počinje da se brani i okrivljuje onog drugog! Pa čak i da nije tako, deca kada dođu kod drugog roditelja, krenu da napadaju onog sa kojim su ili da naprosto buše, jer je njima potreban odgovor: „Zašto više niste zajedno?“.

Deca svoje samopouzdanje (zbog nedostatka životnog iskustva) baziraju na stabilnosti doma, porodice (oca i majke) i jedan i drugi su im neophodni, a posebno im je važno ono vaše MI. MI koje simbolizuje tebe i suprugu, jer su oni na toj energiji MI nastali. Deca su genetski pola ti pola ona, i kada ste razdvojeni ili u sukobu i deca su neminovno u rascepu. O ovome sam opširnije pisao u knjzi „Novi Život“ koja treba ovih dana da izađe iz štampe pa ću ti je poslati.

Sve i ako uspete da im uz ogromne napore stvorite iluziju idile razdvojenog života, onda možete biti sigurni da će oni jako teško da se odluče na stvaranje svoje porodice, tako da će to biti neminovni kraj vaše genetske loze.

Kakav god da je razvod, on je sam po sebi vrlo nasilan čin, čak i kada to naizgled nije. Gotovo po pravilu, što razvod prođe bezbolnije, to su kasnije komplikacije, patnje i traume veće. Ovo je naprosto tako jer to znači da ste se toliko zatvorili u sebe i postali bezosećajni da ne možete ljudski ni da se svađate. A u svađi nema ništa loše, ona je pokazatelj da vam je stalo do vaše zajednice, ali da postoje neke različitosti koje treba da usaglasite. Svađa je dobra dok ne postane sama sebi cilj, ali ni tada nije loša ako je to predigra za dobar divlji seks.

Nezainteresovanost je najopasnija. Tj, ako je bilo dosta svađa bez rešenja, a onda jedna strana iznenada zaćuti. pa to stanje potraje, pa se još pretvori u neku čudnu harmoniju, onda je to trenutak kada SVA ZVONA ZVONE NA UZBUNU!!! Advokat je već konsultovan i tužba za razvod sa svim detaljima napisana! … A nikada odgovornost za razvod nije na jednoj osobi, ali uvek je jedna osoba ta koja ga inicira, a druga se zatekne uglavnom nespremna! …

O ovome mogu roman da napišem i napisaću, ali je za sada i ovo dovoljno. Zato je jako važno da poradiš na svom odnosu sa ženom, ali mimo dece. Ti i tvoja žena morate da imate i svoj život koji nije vezan za vašu decu, jer ona će vrlo brzo, bogu hvala otići svojim putem. Da bi oni na tom putu bili uspešni i slobodni, potrebno im je da znaju da imaju mirnu i bezbednu luku gde mogu da dolete na kratko, da predahnu, napune baterije, natankaju gorivo i ponovo odlete! A kada je njima dobro i vama će biti dobro!

Naravno da nema bezgrešnih, i nije poenta života ne grešiti, jer se na greškama najbolje uči. Ovo sam ti napisao samo da znaš da ti bude na pameti, da se lako okliznemo. Svi prolazimo razne faze u životu, pa i krizu srednjeg doba. Ali je treba odigrati pametno, to jeste sa svešću šta dobijaš a šta gubiš. A svesnost je bitna da ne bi patio i donosio ishitrene nerazumne odluke. A isto tako je važna da bi mogao da primetiš i osetiš da se nešto kod druge strane dešava pre nego što postane kasno!

Podeli
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *