Loading...
Društvo

Šta nas je to snašlo!?

Verujem da nema čoveka koji se ovo nije zapitao!

Nalazimo se u epicentru haosa koji je zahvatio celu planetu. Ekspanzija neoliberalnog kapitalizma i globalna pljačka neverovatnih razmera praćena korupcijom, bezkurpuloznim lažima, licemerjem i ekspanzijom šunda, kiča, najnižih strasti i brutalnosti preti da nas potpuno slomi i porobi. Poštenje, ljubav, čast i sloboda prognani su iz zemlje.

Na nama je da sada odlučimo da li ćemo da podvijemo rep kao kukavice i dozvolimo da nam uzmu dušu i pretvore u zombije koji rade za šaku pšenice i jeftinu „pink“ zabavu ili čemo da ustanemo i borimo za svoju slobodu, čast i integritet.

U poslednjih 30 godina prošli smo sve ono što zapadna civilizacija prolazi prethodnih 300 godina. Da li nam je to prednost ili otežavajuća okolnost, mislim da nam je prednost, ali možda nama koji smo odrasli i školovali se u „Titovo“ vreme jer pamtimo kako izgleda uređena država. Ja bih to nazvao „otežavajućom prednosti“. Teret je ogroman ali je baš zbog toga izazov još veći.

Ne tvrdim ni da je ono vreme bilo idealno, ali je svakako bilo neuporedivo bolje od ovoga. Na nama, a posebno generaciji šezdesetih, je sada da skupimo snage i mudrosti da od svega ovoga kroz šta smo prošli izvučemo pouku i izgradimo jedan potpuno nov društveni sistem, zasnovan na poštenju, ljubavi, časti i slobodi. Sistemu potpune slobode ali i potpune odgovornosti koja uz tu slobodu ide.

Buđenje je počelo, „virus“ svesti i slobode zahvata planetu. Centri moći pokušavaju da ugase taj plamen kontrolom medija, uništavanjem kulture i obrazovanja, nametanjem nepotrebnih mera štednje, korumpiranjem čitavih vlada širom sveta. …

Ako u narednih godinu – dve ne obuzdamo ovu epidemiju koja nas je zahvatila, garantujem vam da do kraja ove decenije na čijem smo na pragu, nećemo više postojati ni kao narod ni kao država! A možda nestane i celokupna civilizacija. Tada naš nestanak neće biti ni važan.

Mi spadamo u drevne narode i vrlo je moguće da je razvoj civilizacije upavo i krenuo odavde. U korist tome, pored arheoloških nalazišta, govori i inat koji je svojstven našem čoveku, a koji se javlja prilikom bilo kojeg obuzdavanja slobode i nametanja tuđe volje. Upravo Inat je najveća vrednost našeg naroda.

Taj inat je oružje za očuvanje “Svetog Grala” – LJUBAVI i SLOBODE i upravo zbog toga nas toliko napadaju na sve moguće i nemoguće načine. To jeste možda veliki teret za tako mali narod, ali je zato i velika čast i zadovoljstvo odupreti se svim pošastima kojima nas zasipaju.

Svaki probuđeni čovek spašava sebe, svoju porodicu, svoju zemlju, a verujem i celu planetu!

Zato BUUUĐEEENJEEEEE!!!

Došlo je vreme da ispunimo svoju sudbinu! O tom zaveštanju svedoče Sveti Sava, Petar II Petrović Njegoš, Nikola Tesla, Arčibald Rais, Patrijarh Pavle, Vladeta Jerotić, i mnogi drugi umni ljudi danas!

 

Nastavljamo na istu temu:Vladari iz Senke

Podeli
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *